ANGOL Nyelviskola

   AZ ELSŐ ÉRDEN 1991-től ANGOL NÉMET nyelvoktatás
AUG. 26-tól BEIRATKOZÁS ÉS INGYENES SZINTFELMÉRÉS időpont egyeztetéssel +3620/5509222***ANGOL és NÉMET tanfolyamok általános és középiskolásoknak és felnőtteknek **** ECL nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamok
 
Rólunk Galéria Helyszín Kapcsolat ECL-Krónika Hallgatói vélemények
 
ELHouse Érd Első Nyelviskolája, 2030 Érd, Fehérvári út 29. Tel.: +36/20/55-09-222 info@elhousenyelviskola.hu
 
A tanfolyamokról
Aktuális tanfolyamok
Beiratkozás
ECL nyelvvizsga-info:
     ECL felkészítő-hely
     a nyelvvizsga leírása
     vizsga időpontok
     jelentkezés
     próbavizsga
Szintrendszer
Módszerek
Minőségbiztosítás
Ingyenes szintfelmérés
Kedvezmények
Ajándék
Online tesztek
EU-s támogatási program

Tempus Közalapítvány

 

Hallgatói vélemények

a nyelvtanulásról, egyéni elképzelésekről, tervekről és célokról, elért eredményekről, és a Nyelviskolánál folyó közös munkáról.....

angol szekció német szekció olasz szekció  Várszegi Ágnes
Nekem az angol nyelvre azért van szükségem, hogy tájékozódhassak a világban. Azért szeretek itt tanulni, mert ez a nyelviskola lehetővé teszi, hogy azok a hozzám hasonlók is maradéktalanul jól érezzék magukat, akiknek nem a nyelvvizsga elérése a cél, hanem hobbiból, nyelvgyakorlás miatt járnak ide. A társaság jó, a tanárok kiválóak és nagyszerű a hangulat. Szóval élvezet itt tanulni.

  Ladomérszki Dávid, középiskolás tanuló
Szívesen jártam ide a BME angol, és a Zertifikat Deutsch német nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra. A BME középfokú nyelvvizsgát már megszereztem, és most németből készülök középfokú vizsgát tenni. Őszintén remélem, hogy az elsajátított tudás az Életben is segítségemre lesz a továbbiakban. Csak ajánlani tudom...

  Ladomerszki Dorottya, 11-es középiskolás
Tizenegyedikes középiskolás tanuló vagyok. Ötödik éve járok az ELHouse Nyelviskolába. Először német nyelvet kezdtem itt tanulni, hogy a nyelviskolában szerzett tudás segítsen az iskolai munkámban, majd teljes kezdőként ugyanitt angol nyelvtanfolyamot kezdtem, ekkor már szándékosan választottam a csoportos nyelvoktatást. Jó benne, hogy az ember össze tudja hasonlítani a tudását másokéval, nagyobb biztonságot jelent, ha tudja, hogy hibákat mások is követnek el, és olyankor a tanárok kedvesek, segítőkészek. Az órák színesek, jó a hangulat, a tanárok beszéltetnek bennünket, sok a játékos gyakorlat, magnózás, videózás, nem lehet unatkozni. Most olasz nyelvet kezdtem el tanulni az ELHouse-nál. Számítottam arra, hogy az iskolában szerzett latin tudásom jó alapozást jelent majd az olasz nyelv tanulásában, és nem csalódtam. További terveim között szerepel, hogy az eddig tanult nyelvekből nyelvvizsgát is szerezzek. Biztos vagyok benne, hogy ebben a nyelviskola nagy segítségemre lesz.

  Mészáros István és Csilla
Minden Korfun kezdődött...
1995 nyarán, görögországi vakációnk során - először vitt jósorsunk olyan külföldi országba ahol az angol nyelvtudás előnyös lett volna - hiába próbálkoztunk a némettel nem nagyon értették, mi pedig értetlenül olvastuk vajon mit is jelenthet a tavernák hirdetésen olvasható invitáló felirat
"English Breakfast".
Szóval hazatérvén rögtön beiratkoztunk Érden az "ELHouse" nyelviskolába, aminek azóta is állandó tanulói vagyunk. Tanáraink - Szabó Vali és Tóth Sándor - lelkes hozzáállása a jó hangulatú órák és a kellemes azóta már baráti tanulócsoport "fogva tart".
Célunk nem a nyelvvizsga, hanem az évről-évre gyarapodó nyelvtudásunk szinten tartása. Azóta külföldi útjaink során számtalanszor jó szolgálatot tett az itt megszerzett angol tudásunk. Köszönjük!

  László Barbara
László Barbarának hívnak, 14 éves vagyok. Már ötödik éve járok ebbe a nyelviskolába. Eleinte 90 perc volt egy tanóra, most azonban, hogy nagyobbak lettünk 120 percre módosult. Szeretek ide járni mert jó a társaság és izgalmas témákat dolgozunk fel a könyvben. Vali néni, a nyelvtanárunk nagyon kedves és segítőkész. Az órák nagyon jó hangulatban telnek, egy-egy anyagrész kapcsán előkerül néhány vicces történet, amin jót szoktunk nevetni. A könyv mellé Vali néni angol nyelvű újságot is szokott nekünk rendelni. Az érdekes témákat itt is feldolgozzuk, megbeszéljük. Célom, hogy letegyem a felsőfokú nyelvvizsgát angolból, amire ez a nyelviskola kiváló lehetőséget nyújt.

  Deák Gergely (17 éves gimnazista)
Már két éve járok ebbe a nyelviskolába. Tavaly németet tanultam és sikerült letennem a középfokú nyelvvizsgát. Idén angolt tanulok és remélem ebből a nyelvből is olyan ererdményesen fogok majd vizsgázni, mint németből. A tanárok szimpatikusak, segítőkészek és tanítási módszerükkel is elégedett vagyok. A csoportlétszám is alacsony, így jól tudunk haladni az anyaggal. Számomra az sem utolsó szempont, hogy a nyelviskola közel van a lakhelyemhez; szóval tényleg minden nagyon kedvező.

  Deák László (19 éves gimnazista)
Már két éve tanulok a nyelviskolában. Először német kúrzusra jártam. Ennek köszönhetően le is raktam németből a középfokú nyelvvizsgát. Az angolt elkezdtem tanulni. A tanárok szimpatikusak, rengeteg feladatot oldottunk meg, ezzel bővült a szókincs, ami fontos a nyelvtanulásban. Teljesen meg vagyok elégedve az iskolával.

  Bartalos Attila, 13 éves
Második osztályos koromban kezdtem ide járni. Kislétszámú gyerekcsoportban tanulok. Az angol órák nagyon hangulatosak, barátiak. Gyakran vannak vetélkedők, játékok. A tanárnőnk fel szokta használni az Angliában szerzett tapasztalatait, élményeit az órákon. Szeretek itt tanulni.

  Zsuzsa, a KGRE másodéves hallgatója, Dóri és Enikő a BKÁE másodéves hallgatói
Valaha mindhárman az érdi VMG-be jártunk, de már elváltak útjaink. A gimnazista éveinken kívül azonban még egy fontos dolog köt össze bennünket: az ELHouse. Ezen a helyen kellemes órákat töltöttünk . annak reményében, hogy minél előbb sikeresen nyelvvizsgázunk. Az itteni családias légkör, a közvetlen oktatók, a sokszínű feladatok nagymértékben elősegítették felkészülésünket. Tanáraink tág teret adtak nekünk a kreatív nyelvtanulás megvalósításához a fakultatív projectekkel. Ezúton is szeretnénk megköszönni nekik, hogy lelkiismeretes munkájukkal hozzájárultak mindhármunk sikeres angol nyelvvizsgáihoz.

A fenti tanfolyam mind a hat résztvevője megszerezte a középfokú nyelvvizsgát (Origo, BME), négyen pedig a felsőfokút (Origo, BME, TELC) is.

(Nyelviskola megjegyzése)


  Horváth Melinda, egyetemi hallgató
Az ELHouse Nyelviskolában általános iskola második osztályában kezdtem el angolt tanulni. Harmadikos gimnazista voltam, amikor a Nyelviskola nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamának elvégzésével megszereztem a középfokú nyelvvizsgát (C típusú Origo), aztán felsőfokú vizsgára felkészítő kurzus után pedig 2004-ben felsőfokú, szintén C típusú Origo nyelvvizsgát sikerült letennem. Szerettem ide járni, mert az órák nagyon jó hangulatban teltek, jól fel tudtunk készülni a nyelvvizsgára. Ami különlegessé tette a tanfolyamot az az, hogy az órákon kívül is kaptunk feladatokat, például egy amerikai házaspárral készíthettünk interjút, beneveztünk egy középiskolások számára szervezett több fordulós országos internetes vetélkedőre, ahol számos projektet vittünk véghez és az elsők között végeztünk a versenyben. A projektmunkák során készített postereinket több angoltanárok számára szervezett konferencián is kiállították, erről a tanárnőnk beszámolt nekünk. Jelenleg a BME közgazdász-gazdálkodási szakán harmadéves egyetemi hallgató vagyok. Az angol tudásomat most az egyetemen hasznosítom, amellett, hogy a kötelezően előírt nyelvvizsgát már megszereztem, a nálunk tanuló külföldi cserediákokkal foglalkozó szervezet tagja vagyok, s megszerzett nyelvtudásom segít abban, hogy könnyen kommunikáljak más országból érkező diáktársaimmal. Ezúton szeretném megköszönni a sok fáradtságot, ami nyelvtudásom megszerzéséhez vezetett!

  Vető Borbála, tizenkettedikes gimnazista
Azért választottam angol nyelvtudásom fejlesztésére az ELHouse Nyelviskolát, mert lakóhelyemen (Érden) van, így Budapestre nem kellett bejárnom. A tanítás színvonala szerintem igen magas. A felsőfokú nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam, melyre Szabó Valéria tanárnőhöz jártam, rendkívül sok új ismeretet adott nekem és nyelvi tudásom olyan mértékben bővült, hogy a középfokú nyelvvizsgát követően kb. fél év angoltanulás után tizedikesként sikerült letennem a TELC felsőfokú, nemzetközi, egynyelvű vizsgát. A tanárnő többféle nyelvvizsgára is felkészít, és egyénre szabottan foglalkozik a csoporton belül minden tanulóval. A beszédközpontúságnak nagy előnyét láttam a felkészülés során, hiszen a TELC nyelvvizsgán is hasonló, csoportos kommunikációs feladatot kaptam. Mindenkinek, aki angol nyelvet szeretne tanulni, jó szívvel ajánlom az ELHouse Nyelviskolát.

  Tóth Zoltán
Tóth Zoltán vagyok, a Debreceni Egyetem 3-ad éves angol szakos hallgatója. Több alkalommal vettem részt középiskolásként az ELHouse nyelviskola nyári intenzív tanfolyamain, melyeknek diákközpontú és barátságos légköre valamint modern és hatékony tanítási módszerei azonnal elnyerték tetszésemet. A nyelviskola különlegességei közül kiemelném, hogy az angol nyelv tanítása mellett megismerteti a hallgatókat Nagy-Britannia kultúrájával is, amely számomra igen hasznosnak bizonyul, hiszen az egyetemen angol és amerikai irodalmat, nyelvészetet és kultúrát tanulok.

  Dr Kocsis Gábor
Azt tapasztaltam, hogy az ELHouse Nyelviskola természetes viszonyulással, megbízhatóan jó színvonalat nyújtva elfogadja és vállalja az idősebb nemzedékhez tartozók nyelvi képzését is, azokét, akik hisznek abban, hogy nyelvvizsga célkitűzés nélkül és akár 40-50 éves korban elkezdett szorgalmas nyelvtanulással is eredményre lehet jutni. Érzékeltem, hogy a nyelviskola tanárainak lelkiismeretes, ösztönző és hathatós oktató munkája a középkorú és idősebb hallgatók számára is megélhetővé teszi azt a különleges kulturális örömet, amit egy korábban ismeretlen vagy kevésbé ismert idegen nyelven való beszéd és írás valódi tudása jelent. Itt nincs kínlódva tanulás. Kellemes és élvezetes tanításban-tanulásban van részem.

  Luczák Ildikó
Munkám során egyre többet kell az angol nyelvet használni ami azt jelenti, hogy a nyelviskolában tanultakat már szinte másnap gyakorolhatom. Nagyon jó érzés amikor látom és megtapasztalom, hogy semmit nem tanulunk fölöslegesen, minden szerepel a hétköznapi életben. Az ELHouse Nyelviskola azért különösen jó, mert a csoport kislétszámú, hasonló érdeklődési kürűekből áll és a nyelvtanuláson kívül mindíg valami pluszt ad."

  Madár Ágnes, általános iskolás tanuló
Én már második éve járok az ELHouse Nyelviskolába angolt tanulni. A csoporttársaim nagyon jó fejek, sokat nevetünk az órán, már alig várom, hogy péntek délután legyen. Angol nyelven átveszünk egy csomó olyan témát is amit az iskolában pl. történelemből vagy földrajzból is tanulunk. Már az is előfordult, hogy a Rómeo és Júliából azért írtam ötös dolgozatot mert leírtam azt magyarul amit itt angolon tanultunk.

  Molnár Szilárd, 12-es középiskolás
Kiskorom óta tanulok angolul. Miután az általánosból a középiskolába mentem, úgy éreztem, hogy két év alatt nem fejlődtem úgy, ahogy arra számítottam. Ekkor fordultam az ELHouse Nyelviskolához és a lemaradást két kurzus alatt sikerült behoznom, melyet egy sikeres középfokú BME típusu nyelvvizsga bizonyít. A nyelviskola jól felszerelt, jól informáltak a különböző nyelvvizsgákkal kapcsolatban, a tanárok segítőkészek és mindig a jobbra sarkallnak.
német szekció

  Ladomérszki Dávid, középiskolás tanuló
Szívesen jártam ide a BME angol, és a Zertifikat Deutsch német nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra. A BME középfokú nyelvvizsgát már megszereztem, és most németből készülök középfokú vizsgát tenni. Őszintén remélem, hogy az elsajátított tudás az Életben is segítségemre lesz a továbbiakban. Csak ajánlani tudom...

  Ladomerszki Dorottya, 11-es középiskolás
Tizenegyedikes középiskolás tanuló vagyok. Ötödik éve járok az ELHouse Nyelviskolába. Először német nyelvet kezdtem itt tanulni, hogy a nyelviskolában szerzett tudás segítsen az iskolai munkámban, majd teljes kezdőként ugyanitt angol nyelvtanfolyamot kezdtem, ekkor már szándékosan választottam a csoportos nyelvoktatást. Jó benne, hogy az ember össze tudja hasonlítani a tudását másokéval, nagyobb biztonságot jelent, ha tudja, hogy hibákat mások is követnek el, és olyankor a tanárok kedvesek, segítőkészek. Az órák színesek, jó a hangulat, a tanárok beszéltetnek bennünket, sok a játékos gyakorlat, magnózás, videózás, nem lehet unatkozni. Most olasz nyelvet kezdtem el tanulni az ELHouse-nál. Számítottam arra, hogy az iskolában szerzett latin tudásom jó alapozást jelent majd az olasz nyelv tanulásában, és nem csalódtam. További terveim között szerepel, hogy az eddig tanult nyelvekből nyelvvizsgát is szerezzek. Biztos vagyok benne, hogy ebben a nyelviskola nagy segítségemre lesz.

  Rádai Péter
Egy osztrák akkumulátorokat gyártó és forgalmazó cégnél dolgozom. Szakmai előmenetelem szempontjából 2000-ben elkezdtem németül tanulni az ELHouse Nyelviskolánál. Másfél év alatt sikerült annyit fejlődnöm, hogy már nem okozott gondot egy rövid telefonbeszélgetést folytatni németül vagy egy faxot, levelet lefordítani. A munkám mellett nem sok időm marad tanulásra, de meg vagyok elégedve az eredménnyel, és azóta is itt tanulok.

  Róka Istvánné
Azért kezdtem el tanulni a német nyelvet, mert a banki munkakörömhöz kapcsolódó felsőfokú végzettséget igazoló oklevél átvételének feltétele volt egy minimum alapfokú nyelvvizsga letétele. Választásom Érd legrégebbi múlttal rendelkező nyelviskolájára esett, amelynek 2002 szeptembere óta vagyok a hallgatója. Bár az oklevelet . egy törvénymódosítást követően . 2003-ban nyelvvizsga bizonyítvány bemutatása nélkül is átvehettem, mégsem hagytam abba a nyelvtanulást. Úgy döntöttem, hogy kötelező előírás nélkül is megpróbálom a nyelvvizsgát, hiszen a nyelvtudásnak bármikor hasznát vehetem. A nyelvórák kellemes hangulatban telnek, mindenki kedves és segítőkész, a tanárok nagyon lelkiismeretesek.

  Deák Gergely (17 éves gimnazista)
Már két éve járok ebbe a nyelviskolába. Tavaly németet tanultam és sikerült letennem a középfokú nyelvvizsgát. Idén angolt tanulok és remélem ebből a nyelvből is olyan ererdményesen fogok majd vizsgázni, mint németből. A tanárok szimpatikusak, segítőkészek és tanítási módszerükkel is elégedett vagyok. A csoportlétszám is alacsony, így jól tudunk haladni az anyaggal. Számomra az sem utolsó szempont, hogy a nyelviskola közel van a lakhelyemhez; szóval tényleg minden nagyon kedvező.

  Deák László (19 éves gimnazista)
Már két éve tanulok a nyelviskolában. Először német kúrzusra jártam. Ennek köszönhetően le is raktam németből a középfokú nyelvvizsgát. Az angolt elkezdtem tanulni. A tanárok szimpatikusak, rengeteg feladatot oldottunk meg, ezzel bővült a szókincs, ami fontos a nyelvtanulásban. Teljesen meg vagyok elégedve az iskolával.

  Temesvári László, üzletember
A tanulásban az idősebb korosztályhoz tartozom, 52 éves vagyok. Úgy gondolom, hogy az embernek mindig értelmesen el kell foglalnia és képeznie magát. A német nyelv mindig is közel állt hozzám, a középiskolában kezdtem el tanulni, de aztán valahogyan abbamaradt. Negyedik éve már, hogy újból elkezdtem, és nem bántam meg. Manapság már szinte kötelezőnek mondható egy idegen nyelv ismerete és hasznát veszem a munkahelyemen a külföldi üzleti partnereinkkel való kapcsolattartásban, illetve külföldi utaknál, üdülésnél is. A heti egy alkalommal tartott csoportos oktatás számomra inkább kikapcsolódás és a jó légkörű órákon, jól képzett tanárnőnkkel öröm a tanulás.

  Jézsó Barbara, 14 éves
Az ELHouse Nyelviskola nyári intenzív nyelvtanfolyamára juniusban, a 8. osztály befejezése után jelentkeztem. A tanfolyam háromhetes volt és a TELC Zertifikat Deutsch nyelvvizsgára készített fel német nyelvből. Az első óra előtt hihetetlenül izgultam, mint később kiderült fölöslegesen. Kiváló tanárunk volt, nagyon jó közösségben tanulhattam. Az órák hangulata is vidám volt. Ez a nyelvtanfolyam nemcsak abban segített, hogy tudásomat gyarapítsam és a vizsgaanyagot gyakoroljam, hanem abban is, hogy új, az iskolától eltérő környezetben is .felmérhettem. magamat. Ezek után a nyelvvizsgán is sokkal magabiztosabb voltam. Az itt szerzett tudás nagyban hozzásegített a sikeres vizsgához.
olasz szekciĂł

  Szabados Ágnes
"Örömmel vettem, hogy a közelben találtam egy színvonalas, minősített nyelviskolát, ahol végre lehetőségem nyílt elkezdeni az olasz nyelv elsajátítását. Az oktatás kiscsoportban történik, mindenkire jut elég idő az órákon. A tanárok magas, anyanyelvi szinten beszélik a nyelvet. A nyelvtant türelmesen, érthetően magyarázzák és gyakoroltatják. A következő, szeptemberi kurzusra is jelentkezni fogok."

  Ladomerszki Dorottya, 11-es középiskolás
Tizenegyedikes középiskolás tanuló vagyok. Ötödik éve járok az ELHouse Nyelviskolába. Először német nyelvet kezdtem itt tanulni, hogy a nyelviskolában szerzett tudás segítsen az iskolai munkámban, majd teljes kezdőként ugyanitt angol nyelvtanfolyamot kezdtem, ekkor már szándékosan választottam a csoportos nyelvoktatást. Jó benne, hogy az ember össze tudja hasonlítani a tudását másokéval, nagyobb biztonságot jelent, ha tudja, hogy hibákat mások is követnek el, és olyankor a tanárok kedvesek, segítőkészek. Az órák színesek, jó a hangulat, a tanárok beszéltetnek bennünket, sok a játékos gyakorlat, magnózás, videózás, nem lehet unatkozni. Most olasz nyelvet kezdtem el tanulni az ELHouse-nál. Számítottam arra, hogy az iskolában szerzett latin tudásom jó alapozást jelent majd az olasz nyelv tanulásában, és nem csalódtam. További terveim között szerepel, hogy az eddig tanult nyelvekből nyelvvizsgát is szerezzek. Biztos vagyok benne, hogy ebben a nyelviskola nagy segítségemre lesz.

 
 

Alapítva 1991-ben

Cím: 2030 Érd, Fehérvári út 29. Tel.: +36/20/55-09-222
E-mail: info@elhousenyelviskola.hu
Regisztrációk:
felnőttképzési nyilvántartási szám 13-0386-05
Regisztrált ECL Nyelvvizsga-felkészítő Hely: HU-036223